8%

Expositie 3D Lab

3D printen voor beeldende kunstenaars en vormgevers In het masterclassprogramma van 3D Lab worden beeldend kunstenaars en vormgevers begeleid in de toepassing van 3D printen in het eigen werk. Op dit moment werkt een tiental geselecteerde kunstenaars en vormgevers in besloten masterclasses aan de realisatie van een 3D geprint kunstwerk voor een expositie bij kunstplatform 37PK (opening 1 mei 2015). Voor de inrichting van deze expositie vragen wij jouw hulp!

Als je dit project steunt, gebruiken we dat voor de inrichting van de expositie. We willen namelijk de 3D geprinte schetsen, prototypes en gerealiseerde werken tezamen met een overzicht van de gevolgde workflow presenteren. Aldus ontstaat een rapportage die mogelijk aanknopingspunten biedt voor een vervolg en voor geïnteresseerden in het werkveld.

De groep kunstenaars en vormgevers die op dit moment wordt begeleid, is zeer gevarieerd: niet alleen beeldhouwers en productvormgevers nemen deel, maar bijvoorbeeld ook schilders en illustratoren.

Deelnemende kunstenaars in de huidige periode zijn: Caroline de Bruyn, Natasja van der Meer, Saskia Burggraaf, Peter Hoogeboom, Leoniek Bontje, Hans Muller, Machteld Aardse, Inge Reisberman, Han Hoogerbrugge, MMC Schobbe, Maartje Overmars en Margot Berkman.

In de tentoonstelling wordt zichtbaar hoe de kunstenaars zijn omgegaan met de techniek van 3D printen. Hoe maak je een 3D model? In wat voor materialen kun je vervolgens 3D printen? Voegt deze techniek wel echt iets toe aan de manier waarop je tot nu toe hebt gewerkt?

 

Over 3D Lab

Naast de conceptueel en technisch-inhoudelijke begeleiding van creatieven, wordt in het programma van 3D Lab getracht onderzoeksvragen te beantwoorden die worden opgeworpen bij het gebruik van 3D printen in beeldende kunst en vormgeving.

Hoe ontwikkel je een eigen digitale beeldtaal? Door daadwerkelijk in 3D te gaan modelleren? Of door een mix en match van zelfgeproduceerde beelden in combinatie met gevonden modellen? Door fysiek gemaakte modellen te scannen en dan te vervormen? Of met de computer als schetsblok voor een reëel te maken object?

Voor beantwoording van deze en meer vragen organiseerde 3D Lab naast het masterclassprogramma drie druk bezochte lezingen (meer dan 60 bezoekers per lezing) in De Hallen, De Vishal en 37PK te Haarlem door toonaangevende kunstenaars die zich met de techniek bezighouden: Ted Noten, Caspar Berger en Rinus Roelofs.

over de aanmelder
Aangemeld sinds 21-02-2015
looptijd project is verstreken
8%
gedoneerd
2
personen steunen dit project
100,-
van 1.250,- gedoneerd
wat krijg je
€ 25,-
Exclusieve lezing '3D printen voor kunstenaars'
€ 50,-
Exclusieve lezing plus een 3D geprinte miniatuur
€ 100,-
Leer in 1 dag een eigen ontwerp 3D printen
€ 150,-
3D geprint kunstwerk van een van de deelnemers