Hoe het werkt

initiatiefnemers

 

 1. Registreren / Inloggen
  Als je nog geen Kunstfund-account hebt registreer je dan hier. Heb je al een account? Login.
 2. Project aanmelden
  Maak een heldere omschrijving van je project en voorzie dit van beeldmateriaal. Kies vervolgens de categorie waarin jouw project moet vallen en vermeld de diverse beloningen die donateurs krijgen als ze je project steunen. Als je je project hebt aangemeld krijg je van ons bericht of we denken dat je project dmv crowd funding via kunstfund gerealiseerd kan worden of beter op een andere manier.
 3. Project promoten
  Als je project is aangemeld moet je mensen gaan aansporen om het te gaan steunen. Zorg dat je alle tot jouw beschikking staande middelen gebruikt om jouw project onder de aandacht te brengen en contact te onderhouden met je donateurs. Kunstfund ondersteunt je hierbij met social-media koppelingen via de site.
 4. Afronding
  Als het doelbedrag binnen de gestelde termijn wordt behaald dan kun je aan de slag met je project. Je krijgt bericht van Kunstfund over de afhandeling. Zo niet, dan krijgen de donateurs hun geld terug.

 

Donateurs

 

 1. Kies een project
  Deze site bevat verscheidene kunstprojecten waaruit je kunt kiezen. Je kunt ze allemaal bekijken of filteren op categorie, of direct naar het project van jouw keuze gaan.
 2. Doneer een bedrag
  Als je een project wilt steunen kun je een donatie doen door op de knop ‘steun dit project’ te klikken. Als donateur hoef je geen Kunstfund-profiel te hebben.
 3. Volg het project
  Deze site biedt gedurende de looptijd van het project inzicht in de voortgang ervan. Indien je niet anoniem doneert, kan de initiatiefnemer ook tussentijds contact met je opnemen en je persoonlijk op de hoogte houden.
 4. Ontvang een beloning
  Afhankelijk van de hoogte van je donatie ontvang je als het doelbedrag gehaald is een bepaalde beloning, zoals bekend gemaakt bij de aanvrang. Mocht het project niet slagen dan wordt de donatie teruggestort op je rekening.