106%

Haarlemse Lente 2014 - Form Follows Fiction

In maart 2014 staat Haarlem opnieuw drie dagen lang in het teken van de hedendaagse kunst! Tijdens de kunstmanifestatie Haarlemse Lente 2014 – Form Follows Fiction staat de bezoeker een uitgebreid programma te wachten vol tentoonstellingen, feestelijke openingen, pop-up exposities, performances, lezingen, rondleidingen en allerlei andere activiteiten.

Haarlemse Lente is een jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie, ontstaan uit samenwerking door de vele en verschillende soorten tentoonstellingsruimtes voor hedendaagse kunst die Haarlem rijk is.

Met een groots en levendig evenement op vrijdag 14 maart en een weekendprogramma voor ontspannen bezoek presenteert Haarlemse Lente een lang weekend vol hedendaagse kunst. Haarlemse Lente is bedoeld om de aandacht te vestigen op de bloei van Haarlem als hedendaagse kunststad, zowel voor Haarlemmers als om geïnteresseerden vanuit de Randstad en daarbuiten naar Haarlem te krijgen.

Met onder andere: feestelijke openingen van de nieuwe tentoonstellingen van Museum De Hallen Haarlem, Horizonverticaal en Galerie Rob de Vries, officiële opening bij Teylers Museum met Joost Zwagerman, pop-up exposities van Tanya Rumpff en Het Pakhuisje, een workshop kunstkritiek i.s.m. tijdschrift Tubelight, performances, lezingen en voordrachten bij 37PK, De Vishal en de-Passages, weekendopening aan de rand van de duinen van Bloemendaal bij Castellvm Aqvae, finissage bij Nieuwe Vide en last but not least een poëtische voordrachtenroute langs alle locaties door dichter Lucas Hirsch en een afterparty van Je Suis Energy in het Patronaat.

Update: 04-03-2014 10:34
Nog tien dagen tot de Haarlemse Lente!
Nog krap anderhalve week en dan begint de Haarlemse Lente! Studenten van de Willem de Kooning Academie werken op dit moment hard aan verrassende visuele ingrepen in de stad, gebaseerd op een gedicht van Lucas Hirsch dat hij speciaal voor Haarlemse Lente heeft geschreven. Jullie zullen de Haarlemse Lente dus op veel plekken gaan tegenkomen! Wij zijn zeer gelukkig met de steun voor de editie van dit jaar van de Ruigrok Stichting en de Gemeente Haarlem, evenals van onze sponsor Warsteiner. Met hun hulp en met vereende krachten kunnen wij dit mooie kunstevenement daadwerkelijk op poten zetten. Maar... er is nog een beetje extra nodig, vooral voor een goede zichtbaarheid van het evenement op alle locaties in de stad en in de media! Graag doen we dus een beroep op jullie, onze fans! Doneer en ondersteun zo de Lente in Haarlem!
over de aanmelder
Aangemeld sinds 10-12-2013
looptijd project is verstreken
106%
gedoneerd
5
personen steunen dit project
1.060,-
van 1.000,- gedoneerd
wat krijg je
€ 20,-
fan: HLpas (gratis drankjes, uitgezonderd Patronaat)
€ 50,-
donateur: HLpas, catalogus uit aanbod deelnemers, groepsrondleiding
€ 100,-
vriend: HLpas, catalogus, groepsrondleiding en toegang afterparty Patronaat
€ 250,-
VIP: alle voorgaande en exclusieve ontvangst plus persoonlijke rondleiding