72%

BAVO BABY

Tien jonge kunstenaars, 5 woonachtig in Haarlem: Saskia Burggraaf, Marianne Hotske Hamersma, Veerle Thoben, Ralph de Jongh en Anna Barbara Kolbe en 5 woonachtig in Gent: Neel de Bruycker, Sven Dehens, Dieter Durinck, Emmelie Martens en Jonathan Paepens gaan nieuw werk realiseren voor de BAVO BABY tentoonstelling. Sint Bavo is de beschermheilige zowel Gent als Haarlem. Een thema om meer aandacht aan te schenken in dit culturele vriendschapsjaar tussen Nederland en Vlaanderen. De kunstenaars geven hun hedendaagse interpretatie op deze historische heilige in de vorm van nieuw werk. Alle deelnemende kunstenaars zijn in de afgelopen drie jaar afgestudeerd of momenteel aan het afstuderen aan verschillende kunstacademies in verschillende disciplines in Nederland en Vlaanderen.

Naast de werken van de kunstenaars wordt er een publicatie gemaakt door de jongens van 'Voortuin' (www.voortu.in), met o.a. teksten van archivaris Hans van Felius, stadsdominee Tom de Haan en beeldend kunstenaar Janneke Hopman.

Als klapper op de vuurpijl presenteert het Haarlemse online kunstplatform 'Sub-marine Jungle' een game die je in de Vishal kunt spelen tijdens deze tentoonstelling. Rob Bouwman en Gerben Gysels gaan i.s.m. Tijl Orlando Frijns deze game aankleden (alle updates over deze game kunt u lezen op: www.submarinejungle.com)

Alle kunstenaars maken speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk, om de kunstenaars tegemoet te komen in de materiaal kosten vragen we uw hulp om dit project met een financiële bijdrage te steunen. Naast de 'pretpakketten' die wij voor u samenstellen bij het geven van een donatie, kunt u tijdens de tentoonstelling bijzondere werken zien: zo gaat Saskia Burggraaf een werk in glas en lood maken, geeft Jonathan Paepens als zijn alter ego Diva John twee keer een performance (voor het eerst in Nederland te zien!) en brengt Veerle Thoben licht vanuit Gent in Haarlem.

De tegenprestaties die wij jullie aanbieden bestaan uit zes verschillende pakketten:

1. Publicatie: Een speciale editie van de publicatie gemaakt door de jongens van 'Voortuin' (www.voortu.in), met teksten van archivaris Hans van Felius, stadsdominee Tom de Haan en beeldend kunstenaar Janneke Hopman.

2. Publicatie plus: Een speciale editie van de publicatie gemaakt door de jongens van 'Voortuin' (www.voortu.in), met teksten van archivaris Hans van Felius, stadsdominee Tom de Haan en beeldend kunstenaar Janneke Hopman. Plus twee entree kaartjes voor de Sint Bavokerk aan de Grote Markt in Haarlem.

3. Een speciale editie van de publicatie gemaakt door de jongens van 'Voortuin' (www.voortu.in), met teksten van archivaris Hans van Felius, stadsdominee Tom de Haan en beeldend kunstenaar Janneke Hopman. Plus twee entree kaartjes voor de Sint Bavokerk aan de Grote Markt in Haarlem. Plus ansichtkaarten van Anna Barbara Kolbe en Marianne Hotske Hamersma.

4. VIP BRONS, een goodiebag met als inhoud pakket 3, een op maat gemaakte digitale verjaardagswens met speciale ingrediënten voor de gewenste ontvanger, door Marianne Hotske Hamersma's 'verjaardagsphotoshopproducties' (beroemd en berucht binnen haar Facebook vriendenkring) en een uitnodiging voor een exclusieve avond in de Vishal in aanwezigheid van de Haarlemse kunstenaars incl. borrels en hapjes.

5. VIP ZILVER, een goodiebag met als inhoud pakket 4, een Ets van Saskia Burggraaf, gezeefdrukte zakdoek van Diva John (alter ego van Jonathan Paepens) en kleuradvies van Ralph de Jongh.

6. VIP GOUD, een goodiebag met als inhoud pakket 5, een tekening van Neel de Bruycker, een rondleiding (voor 10-15 personen) door een aantal van de Haarlemse kunstenaars en de directrice van de Vishal.

Update: 06-02-2015 11:36
Het verhaal/de legende van Sint Bavo
Toen een leger van woeste Kennemers in de 13e eeuw Haarlem aanviel, verscheen Sint Bavo als ridder in krijgsgewaad met opgeheven zwaard in de rechterhand en een valk in de linkerhand op de wolken. De vijand wist niet waar hij het zoeken moest en vluchtte met gezwinde spoed. Uit dankbaarheid maakten de bewoners van Haarlem Sint Bavo tot hun schutspatroon en gaven hun hoofdkerk op de Grote Markt.

Voordat Sint Bavo heilig werd verklaard werd  hij in 589 geboren als Allowin, leidde hij als edelman een losbandig leven en was een tiran voor zijn personeel. Na de dood van zijn vrouw komt hij, onder invloed van de Heilige Amandus, tot bekering. Hij geeft al zijn aardse goederen aan de armen, leeft als monnik en kluizenaar in een holle boom, troost en bemoedigd zieken en sleept als boetedoening een loodzware steen met zich mee. Kort na zijn dood (653) wordt hij in 680 heilig verklaart. Hij wordt de patroonheilige van Gent waar hij ook begraven ligt.

over de aanmelder
looptijd project is verstreken
72%
gedoneerd
18
personen steunen dit project
1.080,-
van 1.500,- gedoneerd
wat krijg je
€ 15,-
Publicatie
€ 25,-
Publicatie plus
€ 50,-
Publicatie plus plus
€ 75,-
VIP BRONS PAKKET
€ 150,-
VIP ZILVER PAKKET
€ 250,-
VIP GOUD PAKKET