77%

GOLF-festival

In december 2018 vond het allereerste GOLF-festival plaats in Haarlem, een nieuw driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen rondom de interactie tussen beeld en geluid. Dit jaar bundelen Haarlemse culturele instellingen 37PK, Nieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair opnieuw hun krachten om een nieuwe editie van het festival neer te zetten. Tijdens GOLF-festival 2019, op 20, 21 en 22 december, zullen kunstenaars, componisten, musici, performers, onderzoekers, internationaal bekende namen en aanstormend talent wederom grensverleggend werk tonen in een experimenteel programma. Om de financiering van het festival rond te krijgen, hebben wij jullie hulp hard nodig!

Vorig jaar zat GOLF in een fijne ruime jas vanwege extra budget vanuit het Haarlem Viert Cultuur-jaar. Deze keer moet de GOLF-organisatie het met een flink kleiner budget doen. Omdat we het toch belangrijk vinden dat het festival doorgaat zullen we dit jaar op alle fronten zeer zuinig moeten zijn. De organiserende partijen zullen ook bijleggen uit hun eigen beperkte middelen. Wij vinden het desondanks belangrijk dat het festival door kan gaan, ook omdat de noodzaak gevoeld wordt om als jaarlijks terugkerend evenement de kunst in Haarlem te blijven verrijken. Maar het allerbelangrijkste, bij GOLF vinden we dat kunstenaars en musici een goede beloning verdienen voor hun optredens. Daarom hopen we via crowdfunding om in ieder geval dit deel van de begroting op peil te kunnen houden. Met jouw donatie help je ons de productionele kwaliteit van de festivalavonden hoog te houden, een fantastische line-up aan performances te programmeren en de artiesten een schappelijke vergoeding te kunnen bieden, zodat het net zo’n groot succes wordt als vorig jaar. En met een donatie van 60 euro of meer heb je meteen ook je festival-passe-partout op zak!


Over GOLF
GOLF-festival heeft als doel in Haarlem een podium te bieden aan uitdagende, experimentele audiovisuele kunst, met voorkeur van eigen bodem, en onderzoekt via artistieke weg de relatie tussen beeldende kunst en muziek, tussen visuele en auditieve perceptie. GOLF-festival vult een lacune in het Haarlemse culturele aanbod dat is achtergelaten door het )toon)-festival, een festival dat tot 2008 in Haarlem werd georganiseerd met een focus op de avant-garde van de elektronische kunst en muziek.
De naam GOLF staat voor de manier waarop beeld en geluid tot ons komen, als golven, en voor de kunstenaars die tijdens dit festival een podium krijgen en deel uitmaken van een golf van nieuwe, spannende experimentele kunstvormen.


www.golf-festival.nl

 

GOLF Festival 2018 Recap from GOLF-festival 2019 on Vimeo.

over de aanmelder
Aangemeld sinds 18-09-2019
looptijd project is verstreken
77%
gedoneerd
17
personen steunen dit project
720,-
van 940,- gedoneerd
wat krijg je
€ 10,-
Levenslange dank
€ 25,-
Eeuwige dank
€ 35,-
Een ticket voor een GOLF-festival avond naar keuze, naamsvermelding op de website en eeuwige dank
€ 60,-
GOLF-festival passe-partout, naamsvermelding op de website en eeuwige dank
€ 100,-
GOLF-festival passe-partout, naamsvermelding op de website, eeuwige dank en een modulaire synth-workshop door Jaromir Mulders