51%

Het Ministerie van Tevredenheid

Nieuwe Vide presenteert in februari 2020 'Het Ministerie van Tevredenheid', een dystopisch diptiek van Michiel Westbeek, over de absurditeit van totale macht. Het tweeluik bestaat uit een hoorspel, film en een theaterstuk.

Het Ministerie van Tevredenheid is een interdisciplinair, dystopisch tweeluik over waanzin en de absurditeit van totale macht. Deel I, het hoorspel Gezichtsverlies, gaat over het politiek misbruik van psychiatrie. Deel II, de korte film Hooijmeyers viool, onderzoekt de mogelijkheid tot artistiek verzet. Het tweeluik beoogt een commentaar te zijn op de hang naar een- en enkelvoudigheid in het hedendaagse, politieke debat. Het is een verhaal tegen het wij/zij-denken, de grootheidswaanzin van het nationalisme, de ridiculisering van politieke tegenstanders, en de blinde ideaalloze machtshonger van het populisme.

Als onderdeel van de samenwerking tussen Nieuwe Vide en Michiel Westbeek zullen beide delen van Het Ministerie van Tevredenheid eenmalig aansluitend vertoond worden. Deze première van het tweeluik zal begin 2020 uitgevoerd worden in Haarlem, omlijst met een feestelijke opening. Door de combinatie van verschillende media (hoorspel, film) krijgt het publiek telkens een ander perspectief te zien/horen. Na de eenmalige uitvoering zal het tweeluik enkele weken te zien zijn in de tentoonstellingsruimte van Nieuwe Vide.

over de aanmelder
Aangemeld sinds 28-11-2019
looptijd project is verstreken
51%
gedoneerd
16
personen steunen dit project
505,-
van 1.000,- gedoneerd
wat krijg je
€ 10,-
Eeuwige dankbaarheid en een setfoto van de filmopnames
€ 25,-
Eeuwige dankbaarheid en exclusieve 'behind the scenes' opnames
€ 50,-
Eeuwige dankbaarheid en online toegang tot het hoorspel 'Gezichtsverlies'