101%

Janson's and other stories

Lucas Hoeben, een samenwerkingsverband van beeldhouwer Karla Hoeben en kunstenaar/curator Martijn Lucas Smit, brengt een ode aan de beeldende kunst en doet een poging om de kunstwereld in al zijn facetten te omvatten.

Lucas Hoeben & gastkunstenaars brengen een ode aan de kunst. Centraal in 37pk wordt een grote installatie gebouwd waarin getekende portretten worden getoond, van kunstenaars, meer of minder bekend, maar ook van museumdirecteurs, verzamelaars, critici of architecten van musea. De maten van sculpturen, lxbxh, worden omvat in frames van gips, een klassiek materiaal om beelden mee te kopiëren. Plattegronden van musea worden afgegoten in beton. Lucas Hoeben wil de beeldende kunst inventariseren en categoriseren. Naast de installatie zijn een viertal kunstenaars uitgenodigd om vanaf de wanden de praktijk van Lucas Hoeben van commentaar te voorzien. Elk van hen, Eva Pel, André Pielage, Toon Teeken, Kevin Finklea en Richard van der Aa, vertoont steeds een eigen raakvlak met het project Lucas Hoeben. Gezamenlijk brengen zij een ode aan de kunst. Als nieuw gelanceerd samenwerkingsverband moet Lucas Hoeben in korte tijd een volwassen oeuvre opbouwen. Wij vragen uw ondersteuning voor de laatste fase van dit traject. De eindsprint. Er moeten nog frames worden gegoten, talloze tekeningen gemaakt, waaronder 1200 toegangskaartjes van het Stedelijk Museum (1400 zijn er al gedaan) en er zijn nog plannen voor een geluidswerk. Dit alles om de kunst te vieren!

over de aanmelder
Aangemeld sinds 08-09-2013
looptijd project is verstreken
101%
gedoneerd
20
personen steunen dit project
710,-
van 700,- gedoneerd
wat krijg je
€ 20,-
Toegang tot VIP-preview met toelichting van Lucas Hoeben.
€ 30,-
en daarnaast toegang lezing / performance Lucas Hoeben halverwege tentoonstelling
€ 50,-
en daarnaast een origineel exemplaar van 'an average day at the Stedelijk Museum', genummerde en gesigneerde tekening in oplagenagetekend Stedelijk Museum ticket (eerste aanmelder: laagste nummer)