Projecten

51%
Nieuwe Vide presenteert in februari 2020 'Het Ministerie van Tevredenheid', een dystopisch diptiek van Michiel Westbeek, over de absurditeit van totale macht. Het tweeluik bestaat uit een hoorspel, film en een theaterstuk.

meer
51%
Nieuwe Vide presenteert in februari 2020 'Het Ministerie van Tevredenheid', een dystopisch diptiek van Michiel Westbeek, over de absurditeit van totale macht. Het tweeluik bestaat uit een hoorspel, film en een theaterstuk.
77%
In december 2018 vond het allereerste GOLF-festival plaats in Haarlem, een nieuw driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen rondom de interactie tussen beeld en geluid. Dit jaar bundelen Haarlemse culturele instellingen 37PK, Nieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair opnieuw hun krachten om een nieuwe editie van het festival neer te zetten. Tijdens GOLF-festival 2019, op 20, 21 en 22 december, zullen kunstenaars, componisten, musici, performers, onderzoekers, internationaal bekende namen en aanstormend talent wederom grensverleggend werk tonen in een experimenteel programma. Om de financiering van het festival rond te krijgen, hebben wij jullie hulp hard nodig!
104%
In maart 2020 moet Haarlem in het teken komen te staan van het leven en werk van Gerrit van Dijk (1938-2012). Gerrit was onder andere een internationaal bekroonde animatiefilmmaker, beeldend kunstenaar, acteur, vuurwerkkunstenaar, mede-oprichter van de Filmschuur, het Holland Animation Film Festival en van het Nederlandse Instituut van de Animatiefilm, ludieke activist en luis in de pels. Om zijn veelzijdigheid eer aan te doen organiseren we een multimediaal event. Een overzichtstentoonstelling bij 37PK, Platform voor Kunsten, waarin voor de eerste keer het complete werk van Gerrit in onderlinge samenhang wordt getoond. De presentatie van een rijk geïllustreerd boek met veelzijdige bijdragen van vrienden en collega-kunstenaars. Een serie van zijn beste animatiefilms bij de Filmschuur. En de première van de documentaire ‘Ik tel mijn tekeningen’ (Pieter van Huystee Film) van Emma Westermann, met de bijzondere opnames van Gerrit die zij gedurende het laatste halfjaar van zijn leven maakte. Al deze uitingen schetsen gezamenlijk een beeld van Gerrit van Dijk, de eigenzinnige, betrokken, tegendraadse, humoristische, multi-getalenteerde dwarsligger. Om dit veelkoppige project te financieren kunnen wij jullie hulp goed gebruiken!
109%
Van 20 april tot 8 mei 2017 worden in de De Waag in Haarlem schilderijen van de oud-Haarlemmer en oud-KZOD lid Herman Stoel geëxposeerd. Ter gelegenheid van deze expositie wil Mari Stoel (oudste zoon van Herman Stoel en beeldend kunstenaar, zie verder www.maristoel.nl), door middel van een catalogus een hommage brengen aan zijn in 1986 overleden vader. Voor het drukken van deze catalogus is een bedrag van 1500 euro nodig. Hopelijk willen alle Haarlemmers, kunstliefhebbers, vrienden en bekenden van Herman middels het Kunstfund hieraan een bijdrage leveren.
72%
Mijn beeld wordt een ode aan alle overleden moeders. Het wordt een reuze-sculptuur waarbij je je weer kind gaat voelen. Een grote 'pop' van polyester, omwikkeld met warme wollen dekens, voorovergevallen. Het beeld krijgt vlechten van meer dan 15 meter lang. Helpen jullie mij met de financiering voor de materiaalkosten voor dit beeld en de tentoonstelling eromheen?
10%
Vijf kunstenaars maken concreet werk speciaal voor een tentoonstelling, ingegeven door specifieke aspecten van de ruimte van 37PK. Door de kunstenaars, de werken en plekken zorgvuldig op elkaar af te stemmen, ontstaat er een evenwichtig en harmonieus geheel. Bijzonder daarbij is dat er ook een miniatuurvariant van deze expositie gemaakt zal worden, speciaal voor de ruimte van de Kleine Zaal van de Vishal. Wij hopen dat jullie ons willen helpen om deze twee exposities te kunnen realiseren!
5%
Opnieuw staat Haarlem dit jaar van 13-15 maart in het teken van de hier opbloeiende hedendaagse kunst! Voor deze vierde editie bundelen dertien deelnemende kunstinstellingen de krachten, onder het overkoepelende thema: Bourgeois Rebellion. Bijzonder aan deze editie is dat de kunstmanifestatie tevens het officiële startpunt vormt van het Nederland-Vlaanderen jaar in Haarlem. Daarom gaan de deelnemende Haarlemse kunstinstellingen speciaal verbindingen en samenwerkingen aan met Vlaamse kunstenaars en kunstinstellingen. Tijdens Haarlemse Lente 2015 staat de bezoeker een uitgebreid programma te wachten vol feestelijke openingen, tentoonstellingen, performances, workshops, rondleidingen en vele andere activiteiten.
72%
Tien jonge kunstenaars, 5 woonachtig in Haarlem: Saskia Burggraaf, Marianne Hotske Hamersma, Veerle Thoben, Ralph de Jongh en Anna Barbara Kolbe en 5 woonachtig in Gent: Neel de Bruycker, Sven Dehens, Dieter Durinck, Emmelie Martens en Jonathan Paepens gaan nieuw werk realiseren voor de BAVO BABY tentoonstelling. Sint Bavo is de beschermheilige zowel Gent als Haarlem. Een thema om meer aandacht aan te schenken in dit culturele vriendschapsjaar tussen Nederland en Vlaanderen. De kunstenaars geven hun hedendaagse interpretatie op deze historische heilige in de vorm van nieuw werk. Alle deelnemende kunstenaars zijn in de afgelopen drie jaar afgestudeerd of momenteel aan het afstuderen aan verschillende kunstacademies in verschillende disciplines in Nederland en Vlaanderen.