Projecten

51%
Nieuwe Vide presenteert in februari 2020 'Het Ministerie van Tevredenheid', een dystopisch diptiek van Michiel Westbeek, over de absurditeit van totale macht. Het tweeluik bestaat uit een hoorspel, film en een theaterstuk.

meer
104%
"Voor mij is de wereldkaart een heel fijn kader. Op de kaart kun je gemakkelijk van het ene land naar het andere land reizen zonder het overzicht kwijt te raken. Als je bedenkt hoe groot de aarde is, zijn wij zo nietig, zo klein. Bij dat idee verdwaal je eigenlijk al.  Dat maakt het werken met kaarten misschien zo prettig. Ik hou het overzicht en hou de touwtjes in handen. Ik kan alles op een afstandje overzien en mijn eigen richting bepalen en regels stellen." - Annesas Appel -. Filmportret van de Haarlemse kunstenaar Annesas Appel, winnaar van de Vishal Kunstprijs 2014. De film brengt in beeld hoe zij te werk gaat. Vanuit een verwondering over de wereld om haar heen en daaruit volgend onderzoek weet zij op een eigenzinnige wijze haar visuele interpretaties in een werk te vertalen.
106%
In maart 2014 staat Haarlem opnieuw drie dagen lang in het teken van de hedendaagse kunst! Tijdens de kunstmanifestatie Haarlemse Lente 2014 – Form Follows Fiction staat de bezoeker een uitgebreid programma te wachten vol tentoonstellingen, feestelijke openingen, pop-up exposities, performances, lezingen, rondleidingen en allerlei andere activiteiten.
101%
Lucas Hoeben, een samenwerkingsverband van beeldhouwer Karla Hoeben en kunstenaar/curator Martijn Lucas Smit, brengt een ode aan de beeldende kunst en doet een poging om de kunstwereld in al zijn facetten te omvatten.